46.lv
Ceturdiena, 2024. g. 02. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds/ Христофор, Иван, Никифор, Георгий
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzekni apmeklēs Igaunijas zinātnes centra AHHAA ceļojošā izstāde "Zinātne uz riteņiem"

Фото: rezekne.lv
Pirmo reizi Rēzekni apmeklēs Igaunijas zinātnes centra AHHAA ceļojošā izstāde "Zinātne uz riteņiem" un jautrā, izglītojošā AHHAA programma. Interaktīvi eksponāti, darbnīcas un zinātnes teātris, kā arī spēles ar balvām – to visu varēsiet piedzīvot jau 20. aprīlī Rēzeknē, Nacionālo biedrību kultūras namā, infromē Maija Upeniece pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs” reklāmas speciāliste.
Ko tad AHHAA darbinieki šoreiz būs paņēmuši sev līdzi? Daļa no līdzpaņemtajiem eksponātiem būs mūsu apmeklētāju iemīļotie, klasiskie eksponāti, piemēram, "Zibens burkā" jeb elektriskā izlāde, noslēpumainie "Lāzeru atspulgi", kurus pats varēsi arī pagriezt, gaisā planējošā "Bernulli bumba" un, protams, arī šī projekta simbols – robots Oskars. Pārējie eksponāti būs saistīti ar gaidāmo izstādi "Ahhaa, īpaši slepeni!" un kriminālistikas, spiegu un detektīvu tematiku. Būs iespēja pielaikot nakts redzamības ierīci, uzrakstīt slepenu ziņojumu un piedalīties noslēpumaina nozieguma atklāšanā.

Darbnīcās apmeklētāji varēs uzbūvēt spiegu telefonu īpaši slepenām sarunām ar draugiem, iejusties tiesu medicīnas eksperta un nozieguma vietas izmeklētāja ādā. Savukārt uz skatuves skatītājus sagaidīs jau iecienītie eksperimenti ar gāzēm un uguni, kuros jebkurš interesents varēs piedalīties! Svarīgi atcerēties, ka programma ir bez maksas visa vecuma apmeklētājiem un ir atvērta kā skolēnu grupām, tā arī bērniem, mammām un tētiem, vecmāmiņām un vectētiņiem!
 
Programmā:
 
10.00 – izstādes atklāšana, iepazīšana ar eksponātiem
10.15 – darbnīcas “CSI: Kriminālisti”/ “Spiegu telefons”
11.15 – zinātniskais teātris uz skatuves
12.00 – darbnīcas “Periskops”, “Saules pulksteņi”; planetārijs “Zvaigžņotās debess noslēpumi”
13.00 – demo eksperimenti “Jautrā zinātne”
14.00-17.00 – tiks atklāta Jaunā kriminālista taka
16.00 – zinātniskais teātris uz skatuves
17.00 – demo – eksperimenti “Jautrā zinātne”
18.00 – darbnīcas “DNS izdalīšana”, “Slepenā vēstule”; planetārijs “Zvaigžņotās debess noslēpumi”
19.00 – zinātniskais teātris uz skatuves
20.00 – noslēgums un noslēguma sprādziens!
 
NB! Darbnīcās var piedalīties 20 cilvēki, vienas darbnīcas ilgums 30 minūtes. Planetārija “Zvaigžņotās debess noslēpumi” seansa ilgums 15 minūtes.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"